tiistai 23. heinäkuuta 2013

Oostmahorn - Borkum

11.7.2012

Aamuvalkeni pilvisenä ja tuulisena, tosin tuuli oli selvästi jo laantunut eilisestä. Tänään on tarkoitus mennä viimeisestä sulusta ja sitten ollaan ulkona Pohjanmerellä. Jos "laskelmat" osuu oikeaan on nousuvesi eli meillä taas vastavirta kun mennään ulos merelle mutta sitten mukava myötävirta kohti Borkumia. Tosin nyt vahingoista viisastuneena ja asioista enemmän lukeneena ei tuo vastavirta pitäisi olla ongelma. Nyt on tarkoitus koittaa löytää se akanvirta josta luin. Saa nähdä kuinka käy.

 Viimeinen sulku lähestyy

Jee löytyhän se akanvirta, Hollantilaisvene meidän perässä meni keskellä väylää ja me matalikoita nuollen reunasta ja heti nousi vauhti 7.2 solmuun kun keskllä vastavirrassa tultiin alle 5 solmua. Nyt on kyllä pakko sanoa että jotain sentään ollaan opittu. Hollantilaisvene jäi kuin seisomaan meidän kiitäessä akanvirrassa. Ihme juttu, taas.

 Onnellinen pikku purjehtija

Borkumin sataman suulla olikin kaksi satamaa, toinen pienveneille ja toinen laivoille, kumpaankohan mennään? No laivasatamaan tietty. Satamassa oli myös muita purkkareita ja naapuri kertoi että pienvenesatamassa on alavedellä vettä ainoastaan 1.60m Heh kerrankin kävi tuuri. Borkumin satama oli ehkä lievä pettymys, jotenkin olin ajatellut sen mielessäni erillaiseksi. No kyllä kait sitä täälläkin saa ajan kulumaan.

Satamakonttori

Onkohan siellä oikeasti sauna? vai tarkoittaako sauna saksaksi jotain muuta? ovi oli ainakin lukossa ja talo autio ja hylätyn näköinen. Vanha armeijan kasarmi??

 Bussissa on hauska matkustaa.... tai sitten ei....

Keskustaa

Hiekasta ei ainakaan ole pulaa

Seuraavana päivänä ajeltiin bussilla keskustaan ruokaostoksille ja syötiin hyvät pitsat paikallisessa pitseriassa. On kyllä kauhia turistirysä koko paikka. Kaukana idyllisestä pikku kalasatamasta joka on enemmän meidän mieleen. Seuraavana päivänä on tarkoitus purjehtia Helgolandiin, paikkaan johon jo viime vuonna oli tarkoitus mennä mutta josta oli pakko luopua kunnei keretty kryssimään sinne asti.

1 kommentti:

  1. Kiva att resa lite med er här hemmifrån! ^_^ Missade fjolårets! =) Grannflickan hälsar och saknar grannflickorna!" Är de hemma redan, mamma? Jag sku vilja leka med dem!" Ha det så skönt och njut. Vi följer med lite nu som då på er seglats! ^_^

    VastaaPoista