tiistai 9. heinäkuuta 2013

Muiderzand - Volendam

6.7.3013

Aamu alkoi aurinkoisena ja kuumana, taitaa olla taas saunakelit tiedossa. Tänään on tarkoitus tehdä hommia oikeen urakalla, on Tuuligeneraattorin asennusta, vesisuodattimen asennus, Ankkuriteline, ankkaroliinat, turvaköysien kiinnikkeitä lisää, purjeeet pitää laittaa paikoilleen, yms yms, ja Susanne meinaa siivota koko veneen sisältä vaikkakin kyllä kommentoi että vene oli ukkojen jäljiltä erittäin siisti. Mutta kyllä talon emäntä haluaa oman käden jälkensä aina jättää :) No aamupäivä nyt tietysti meni juostessa väliä vene - venetarvikekauppa, matkaakin on noi kilometri edestakaisin ja n 10 kertaa tuli tuo matka taitettua, voipi olla että on huomenna kintut kipeät.

Tuuligeneraattori vaikutti erittäin laadukkaalta ja kaikki osat oli mukana mitä asentamiseen tarvitaan paitsi laipan kiinnitysruuvit ja sähköjohdot. Muuten kaikki meni hyvin mutta tolpan päätylaippa on suora ja veneenperä noin 45 asteenkulmassa, jottain tarttis tehdä. Työkaluarsenaali kun on minimaalinen ei ole kanttikonetta ei tikkihitsiä eli ei saada rosteri jalkaa. Mitäs sit keksittäin tuulimylly kun pitää saada pystyyn. Mattopuukko olis muttei puuta... No purjeen tekijän roskiksesta löyty joku käytetty pattinkin pätkä ehkä siitä sais jottain aikaseks. Ja eikun ahertamaan ja alla näette mitä tolla kalustossa jaa aikaseksi kun hinku on tarpeeksi kova, ei kaunis mutta toimii :)

Mastonjalka

Tuulimylly

Latauksensäädin ja maasähkölaturi

Aktiivihiili/hopea suodin. Samanlaisen laitoin jo edelliseenkin veneeseen ja aina sen jälkeen ollaan juotu vesi suoraan tankista ilman mitään lisäaineita, hyvä vehje.

Turvanarujen kiinnike

Marina muiderzand

Illalla tuli purjeentekijä purjeet mukava ja laitetiin ne paikoilleen Genoa ja Iso purje istui kauniisti. Hetken mestari nosteli ja laski purjetta ja totesi että uusiksi menee ei kuulemma toiminut kunnolla. Otti isopurjeen kainaloon ja kiikutti takaisin pajalle, lupasi tuoda sunnuntaina takaisin. Aika palvelu, ukko tulee lauantai illalla laittamaan paikoilleen ja sunnuntaina tekee vielä viimeiset parannukset.

7.7.2013
 Sunnuntaina tuli purje takaisin ja oli vaihtanut kaikki lattojen ratsastajavaunut, nyt toimi kuin unelma. Samalla sovitettiin lazybag ja se oli liian pieni. No ukko lupasi modata sen heti ja tehdä maston ympärille uuden suojan ja vielä tuoda hiukan lisää Dyneemaa veneelle. Mulle on tainnut iskeä joku dyneema tauti? Pakko saada lisää...:)  Klo 16:30 tuli kaikki takaisin ja erinomaista oli työnjälki, kaikki äkkiä paikoileen oli meinaa jo pakko päästä järvelle. klo 18:00 lähdettiin kohti Volendam. klo 20:00 oltiin perillä idyllisessä pikkukylässä tukevasti Bavarian kyljessä. Tultiin koko matka koneella suoraan vastatuuleen, ei raskittu käyttää uusia purjeita.

Satamassa, Bavarian kyljessä. Bavaria taitaa olla nykyään Hollanin kansallisvene, joka toinen vene täällä on Bavaria...

...Ja loput näitä outoja puukenkiä

Kylän raittia


PS. Nyt ollaan Enkhuizen nimisessä paikassa mutta netti täällä on niin hidas ettei hättäsempi jaksa odottaa, eli päivitetään blogia seuraavasta satamasta, nyt järvelle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti