tiistai 30. heinäkuuta 2013

Borkum - Helgoland

13.7.2013

4:00 lähdettiin kohti Helgolandia, 1h yläveden jälkeen eli mukava myötävirta ulos merelle. Tuuli oli tosi kevyt koko päivän, oikein matkapurjehtijan painajainen jos johonkin meinaa päivän aikana keretä. Tällä kertaa oli kerkeämistä taas kerrakseen, melkein 90 nm olisi tarkoitus taivaltaa. No pakkohan se oli laittaa kaikki vetämään mitä oli eli genu, iso ja yanmar :) sillä yhdistelmällä saatiin sentään "tyydyttävä" matkavauhti aikaiseksi.

Ainiin edellisestä päivityksestä unohtui mainita ettei täälläpäin väylät ole aina siellä missä kartta sanoo. Meillä on kartta tältä alueelta vuodelta 2012 ja väylän paikalla oli nyt pelkkiä tyrskyjä! Tarkkana saa olla, no onneksi uusi väylä oli hyvin merkitty ja tyrskyt näkyi isossa aallokossa kauas.

Siellä se Helgoland pilkistää, monen vuoden haave on taas toteutumassa.

Pikkuhiljaa alkaa satama täyttymään

Täällä on kiinnitystapana kylkikiinnitys ja paikka on todella suosittu eli yleensä tulee monta venettä rinnakkain. Meidän rivissä ei ollut kuin 7 venettä rinnakkain mutta naapuri kertoi että hänen ennätys oli 25 venettä rinnakkain! Aika kiipeileminen kun haluaa maihin :) Oli kuulemma ollut aika sirkus kun viimeisessä veneessä oli lapsiperhe jolla pieniä lapsia ja lastenrattaat, oli siinä touhuamista ennenkuin kaikki oli maissa.

Helgoland on mielenkiintoinen ilmestys keskellä Pohjanmerta. Alue on verovapaata aluetta ja kovin suosittu "halpojen" ostosten takia. No täälläkin on se sama viisaus voimissaan, kun verot puuttuu on osa hyödystä luonnollisesti siirretty hintoihin. 

Pikkupuoteja kylän raitilla

 Jokaista asukasta kohden on ainakin yksi pitkäripainen

Hotelleja

Leikkipuisto sai neidistön hyväksynnän :)

Hiekkaa oli paljon

Susanne "jutteli" lampaiden kanssa ja kohta koko lauma alkoi seuraamaan meitä

Toinen satama
Paljon lintuja ja haju sen mukainen

Joku hieno lehmärotu

Jo satamaan tullessa koitin etsiä jotain ohjetta satamamaksun suorittamiseen mutten löytänyt, no yleensä aina joku rahaa haluaa niin eiköhän ne sitä tule pyytämään. Seuraavana päivänä oli veneelle ilmestynyt lappu jossa oikein kartan kanssa neuvottiin satamakonttoriin. Mielenkiintoinen juttu että alue on verovapaata mutta ihmisistä peritään kylpyläveroa / henkilö ja ellei sitä maksa tulee muutaman tuhannen euron sakko. Arvaa vaan tuliko kiire konttorille veroa maksamaan.

Helgoland on todella erikoinen paikka ja ehdottomasti vierailemisen arvoinen paikka. Tullaan varmasti uudestaan kun täälläpäin seuaavan kerran seilaillaan.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti