maanantai 28. lokakuuta 2013

Skillinge - Utklippan

20.7.2013

Niin siinä sit kävi, moottoroinniksi meni koko matkan Skillingestä Utklippanille. Rehellisyyden nimissä loppumatkasta olis päässyt hiukan jo purjehtimaankin mutta saunaan pääsy oli jo niin kirkkaasti mielessä ettei malttanut lillua, äkkiä äkkiä... Utklippanilla on ehdottomasti etelä itämeren paras sauna ja ehkä koko itämeren sauna rankingissäkin menee top 5. Skillingestä lähdettiin 6:10 ja perillä Utklippanin kauniilla majakkasaarella oltiin 14:20. Satama oli yllättävän tyhjä, päästiin toiseen riviin.

Utklippan
Satama-altaassa
Itäinen sisäänkäynti
Vierasvenesatama sijaitsee pohjoisella saarella ja majakka ja sauna eteläisellä saarella. Vierasvenesatamassa on soutuvene jota saa lainata liikennöintiin mutta yleensä se on aina varattu joten varmin tapa päästä saunalle on mennä omalla kumpparilla.

Jollalaiturissa


Heti kun köydet oli saatu kiinni niin oli pakko päästä pikaisesti saunaa varaamaan. Yllätys oli suuri kun joku oli jo saunan varannut, ohhoh. No saatiin mekin ainakin 2h vuoro. Saadaan kuulemma saunoa vaikka koko ilta :) On siinä iso kultturillinen ero Suomalaisilla ja Ruotsalaisilla. Jos Helsingholman satamaan menee lauantaina klo 15 ja koittaa saada saunavuoroa niin voi olla että jää ilman :) täällä satamassa monta venettä ja 2 saunavarausta, et semmottis. Saunavuoroa odotellessa ajeltiin kumpparilla koko eteläsaaren ympäsi ja ihailtiin maisemia.

Tässä se sitten on se kuuluisa sauna :) Ulkonäkö pettää, siinä on potenttiaalia


Nyt jo seuranlippu käytössä
Muutama tunti saunottiin ja uitiin, hyvää teki. Kyllä mieli lepää näissä maisemissa. Illalla tuli satamakapteeni kylään ja siinä tovi jos toinenkin turistiin niitä näitä, hauskaa oli. Luvattiin tulla ensi kesänä uudestaan. Huomenna olisi tarkoitus purjehtia Kalmariin, joka myös yksi meidän suosikki paikoista. Mutta, Kalmarissa sataa aina.... Saa nähdä kuinka nyt käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti