perjantai 25. lokakuuta 2013

Klintholm - Skillinge, Ruotsi

19.7.2013

Klo 8:00 Irroitimme köydet Klinthamnin satamasta ja heti alkuun meinattiin olla ongelmissa. Kohtuullisessa aallokossa en huomannut pienen pienillä tummilla kohoilla varustettua pintaverkkoa ja juuri ennen verkkoa sain veneen käännettyä. Niin läheltä meni että pelkäsin vielä peräsimen tarttuvan verkkoon kun käännyin. Huh huh kyllä pumppu hetken hakkasi.

Klinthamn

Mon niemi
Kuuluisa Mon niemenkärki

Keli oli todella mukava purjehduskeli, tuuli NW-W ja n. 10m/s eli mukavan vauhdikkaasti edettiin kohti Skillingen idylistä pikkusatamaan Ruotsissa. Päivän aikana ei suurempia tapahtumia ollut, mukavaa vauhdikasta matkapurjehdusta parhaimmillaan. Harmi ettei SSB radio ole vielä asennettu olisi ollut hyvää aikaa workkia.

Tuulimyllyn "pikku" säätöä merellä
Nyt se sitten tapahtui, lopullinen hermojen meno meidän pikku ystävämme Vinkuvillen osalta. Nyt lähtee vihon viimeinen modaus yritys ellei tällä parane niin pultit irti ja mereen. No pitkällisten teippailujen jälkeen yllätys oli valtava, vihdoinkin Ville on HILJAA! Ohhoh. Kyllä meni viime hetkeen. Sitkeä yrittäminen ja tiedon etsiminen kantoi vihdoin hedelmää.Lähempänä Ruotsia alkoi tuuli tyyntyä ja taas mentiin täysillä purjeilla
Ruotsi näkyy :)Sandhammaren majakan jälkeen tuuli kääntyi kymmenessä minuutissa suoraan vastaiseksi ja voimistui hetkeksi. Enää ei jaksanut alkaa kryssimään vaan purjeet alas ja viimeiset mailit koneella kohti Skillingen satamaa. Klo 19:30 kiinnitimme köydet pienen idyllisen kalasataman laituriin. Ilma kuin morsian, hienossa satamassa, matkapurjehdusta parhaimmillaan taas kerran.

Skillineg satamaLapset löysi heti kavereita ja potkulauta kilpailut oli käynnissä alta aika yksikön

Aamulla on tarkoitus lähteä kohti Utklippania jossa etelä itämeren paras sauna! Sääennuste lupaa tyyntä koko päiväksi eli todennäköisesti menee moottoroinniksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti