keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Laboe - Femo, Tanska

17.7.2013

Aamulla ajeltiin aluksi tankkauslaituriin joka ei ollut ihan purjeveneystävällinen. Rösöset betonitolpat vailla mitään suojaa ei oikein ilahduta pienen valkoisen lasikuituveneen kipparia. No ilman suurempia naarmutuksia saimme tankin täyteen ja matka kohti Tanskaa alkaa.

Klo 11.00 Irroitimme köydet Tankkauslaiturista ja ajelimme tyynessä säässä koneella kohti Tanskan salmia. Tarkoitus on koukata Tanskan "saariston" halki mutta yöpymis satamaa ei taaskaan oltu päätetty, körotellään kunnes kyllästytään.

Yliperänainen tutkii karttoja, jostain sieltä olisi tarkoitus mennä...

On täällä muitakin, koneella kohti Tanskaa mekin menemme.
Tanskassa
Mistä näitä majakoita tulee... Mikä lie tällä kertaa :)
Kaikki laidalle, viimeinen solmun osa pitää saavuttaa!

Välipala, mobiilikonttori ja kartat. Vahapurkit on vaan rekvisiittaa. Mihis sitä mentäis?

Stora Beltin salmessa oli sitten 2-3 solmun vastavirta, juuri kun hehkutin ettei itämerellä ole suuria virtoja. No jos toikaan nyt suuri mutta hidasti se kummasti menoa kunnes taas muistin sen akanvirran. AIS:sta katselin kun toinen purkkari suorastaan lensi meidän ohi oikeassa reunassa salmea ja me keskellä madeltiin kuin etanat. No sinne tietty mekin ja kohta oli taas vauhti kohdallaan. On nämä virta jutut aika metkoja.

Illalla n. 20:00 saavuttiin todella idylliseen pikkukyllään jonka nimi kartalla on Femo (no O yli menee joku viiva jota en osaa tästä näppiksestä hakea) paikka oli kuin Tanskalainen kopio Helsingholmasta, no ei ihan mutta melkeen. Hieno paikka jos tykkää tällasista pikku kylistä. Me tykätään ja kovasti.

Femo sataman suu
Aamulla aikaisin olisi tarkoitus lähteä purjehtimaan kohti Klintholmia, Paikkaa jossa ennenkin ollaan oltu. Tästä eteenpäin ollaan "kotivesillä".


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti