tiistai 25. kesäkuuta 2013

Porto - La Coruna

7.6.2013

Lähdettiin aamulla taas jatkamaan matkaa kohti La Corunan satamaa. Ensimmäistä kertaa oli ennustettu etelän puoleisia tuulia! Genaakkeriakin jo kaivettiin esiin. Aamulla piti kuitenkin saada ensin ruokaa rautagenualle ja varapolttoainesuodatin veneen esisuodattimeen. No kaiken säheltämisen jälkeen ne vihdoin saatiin hankittua mutta kyllä on oikeasti ikävä Suomen venetarvikekauppoja. Jos Meredinissä välillä ei meinaa jotain löytyä niin se on kyllä lastenleikkiä tähän säheltämiseen verrattuna. Jo pelkän CAV 296 suodattimen ostaminen on tunnin homma! Jotenkin vaan täkäläinen elämänmeno on sellainen hiukan hälläväliä juttu, Suomalainen tekemisen meininki puuttuu kyllä tyystin. Mitäköhän täkäläinen kaveri meinaisi kun tulisi Suomeen katsomaan meidän menoa ja meininkiä? Saisi varmaan hermoromahduksen muutamassa tunnissa...

Ei osattu oikein Hannun kanssa päättää kumpi linnoista ostetaan


Ja eikun merelle, kyllä satamassa olo jo piisasi

Keulapiikin punkan alta löytyi käyttämätön? genaakkeri! Oikein isänmaallisen värinenkin, onneksi ei ollut Portugalin punainen. Pari kertaa nostettiin ennen kuin saatiin oikeinpäin ylös, oli köydetkin vielä kiinnittämättä ja nurkissa Porttugalin kieliset tekstit... No ylös saatiin ja vetämään. Oli mukava taas olla merellä ja kevyessä lounaistuulessa lilluttiin kohti pohjoista. Kohtuullinen maininki kuitenkin keinutti venettä niinkuin täällä tuntuu aina tekevän.

Markun ja Tommin lähettämä karvalakkiviiri, kuulemma ensimmäinen Atlantilla seilaava yksilö :)

Jos ei tuule vähintään 10m/2 niin sitten on paras ettei tuule ollenkaan... No ei meidän Genaakkeri purjehdusta kauan kestänyt kun tuuli tyyntyi kokonaan ja taas sai Yanmar genoa vetää kohti kotia. Muuten matka jatkui totutulla kaavalla koneella kotiopäin. Pyydysmerkkejä oli todella paljon ja niitä sai yhtenään väistellä. 

Klo 23:30
Plotteri alkoi taas maagisesti toimia ja tutka saatiin taas yöksi päälle. On se eri sukkela laitos on kyllä aika sälli tuo Raymarine on kuin sillä olisi oma tahto, mitä suotta aina käskystä toimimaan.... Joku huono juotos siellä on pakko olla. Pitää La Corunassa laittaa atomeiksi ja katsoa mitä on syönyt.

8.6.2013

Klo 2:00
Tutkalla väistelen vastaantulevia purkkareita ja nautiskelen pimeä navigoinnista. Minusta pimeä navigointi on erittäin hauskaa ja opettavaista. No taas oli maali edessä ja suuntima ei näyttänyt muuttuvan yhtään eli törmäyskurssilla ollaan, no kurssin muutos 10 astetta ja edelleen törmäyskurssilla, kurssin muutos 20 astetta ja edelleen törmäyskurssilla! nyt alkoi jo sydän hakata, mitä ihmettä on tapahtumassa? Moottorialus on tulossa 18solmun vauhdilla suoraan meitä päin! kurssin muutos 90 astetta ja edelleen törmäyskurssilla! samalla iso valonheitin sytytettiin moottorialuksesta ja selvästi tutkailtiin kuka me oikein ollaan. Hetken päästä VHF heräsi eloon ja meitä kutsuttiin. Kutsuja oli Espanjan rajavartiolaitos joka oli tullut tarkastamaan meidät. No radion välityksellä kyseltiin veneen ja miehistön tiedot ja koko homma olisi ollut hetkessä ohi ellei rajavartioveneen radisti olisi ollut "hiukan" käsi simplex liikenteen suhteen. Kaverilla kun tahtoi jäädä aina oma lähetin päälle kun oli meidän vuoro puhua ja eikös se sitten taas kohta ihmetellyt miksei me vastattu. Oli kapteenilla hiukan pinna kireänä! no vihdoin saatiin lupa jatkaa matkaa ja vartioalus porhalsi kovalla vauhdilla seuraavan uhrin kimppuun.

 La Coruna alkaa hahmottumaan, alkoi satamaan.

Satama lähestyy ja eikun fendarit ja köydet taas paikoileen. Sataman suulla tulivat Englantilaiset ystävämme vastaan ja olivat menossa Biskajalle.

Satamakonttori jossa oli myös suihkut ja pesutupa

Pakkohan se plotteri ori purkaa ja alkaa mittaamaan mikä sitä oikein vaivaa, no itse powerinappula on ehjä, routtaukset siitä eteenpäin aina CPU kortille asti myös ehjät eli vika on CPU kortilla. CPU kortti oli niin pienillä pintaliitos osilla tehty ettei sinne ole ilman mikroskooppia mitään asiaa. Kyllä luovuttaminen kirvelee mieltä kovasti mutta näillä vehkeillä ei enempään ole mahdollisuuksia. Plotteri taas kasaan ja paikoille ja taas toimii, mutta kuinka kauan? ihme värkki.

Illalla käytiin syömässä ja suihkussa ja kyllä uni maittoi. Aamulla tarkoitus lähteä Biskajalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti