tiistai 25. kesäkuuta 2013

Camaret - Guernsey

13.6.2013

Aamulla alkoi menojalkaa taas väpättämään ja pakko oli taas päästä merelle, muutenhan kovalla työllä ansaitut merijalat katoavat. Niillä on kuulemma tapana kadota kovinkin äkkiä kun jalkojen alla on tukevaa maata.

Tuuli oli edelleen navakkaa (12-14 m/s) ja Biskajan muistot kovasti vielä mielessä mutta menohalut voitti. Sääennuste lupasi vastatuulta alkumatkasta Brestin salmelle asti ja siitä eteenpäin leppoisaa myötätuulta aina Guernsey:n saarelle asti. Kalevi teki tarkat laskelmat virran suunnasta ja voimakkuudesta ja ei aikaakaan kun olimme taas tuulisella merella kryssien moottorin avustamana kohti Brestin salmea. Salmessa Kalevin laskelmat osoittautuivat taas erittäin tarkoiksi, juuri salmeen tultaessa virta kääntyi ja saimme hyvän myötävirran. Harmiksemme muutama isopurjeen ratsastaja hajosi ja isopurje oli pakko ottaa alas.

Taas menossa jo totutusti heti seuraavana aamuna

Vesi lensi kun kryssimme kohti Brestin salmea

Seuraavana vuorokautena ei juuri tapahtumia ollut, ensin hyvässä myötävirrassa ja sitten vastavirrassa kohti Guernsey saarta. Matkapurjehduksessa ei oikeastaan ole juuri väliä virtojen laskemisella, pidemmillä legeillä kun aina osuu useampi jakso, on myötä ja vastavirtoja. Ei siinä paljoa auta kikkailu. Eri asia jos tekee lyhyitä päivä purjehduksia silloin kannattaa ajoittaa menemiset myötävirtaan. Ja mitä me tästä taas opimme? ei yhtään mitään! (Kuuluisa kommodorin sanonta)

Kalevi kävi vaihtamassa alempia ehjiä ratsastajia ylempien rikkoutuneiden tilalle ja niin saatiin taas isopurje ylös, tosin reivattuna.

14.6.2013

Aamulla oli Guernseyn sataman suu edessämme

Hiukan aikaa jouduttiin odottamaan sataman edustalla ennen kuin vesi oli noussut tarpeeksi ja päästiin sisään satamaan. On tämä vuorovesi edelleen sukkela juttu, hetki aikaa sitten samassa paikassa on kuiva merenpohja ja kohta ajetaan 2m syväyksellä samasta paikasta satamaan sisään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti