keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Marina de Villamoura


31.5.2013

Saavuttiin hannun kanssa veneelle ja kuumaa on yli 30, kyllä ainakin minulle piisaa. Hiukan oli pettymys tulla veneelle kun selvisi että tutka ei edelleenkään toimi kunnolla vaikka huoltomiehen mukaan oli jo edellisellä viikolla kunnossa. muuten kaikki näyttää olevan kutakuinkin niinkuin sovittu.

Satama on kaunis, palmujakin on :)

1.6.2013

Jo heti aamusta oli pakko alkaa pesemään venettä, koko päivä pestiin, minä ulkoa ja Hannu sisältä. Kun aurinko laski alkoi vene jo hiukan muistuttaa minun venettä.

Myös AIS saatiin toimintaan, väliaikaisesti :) Onneksi oli pikku Garmin laukussa kun Raymarinen tutka/plotteri oli edelleen rikki


Illalla kun vene oli pesty istuskeltiin Hannun kanssa takakannella ja pohdittin lähtö, ja eikun merelle. Hannu soitti VHF:llä satama konttoriin ja kysyi aukioloaikoja, klo 21:00 asti on auki. Mutta kun saavuttiin tankkauslaiturille ilmoitti bensapoika että pumput on kiinni ja pysyy. Tämä oli suuri ongelma, meillä ei ollut tarpeeksi polttoainetta ja lisää olisi pakko saada koska tulli on täysin vastainen ja aikataulullisesti on pakko ajaa koneella. Satama konttorissa vanhempi rouva tiskin takana kysyi että joko lähdette johon minä totesin että joo joko dieseliä tankissa tai ilman mutta pois mennään. Rouva oikein tulistui bensapojalle ja hetkenpäästä kas kummaa oli tankkimme täynnä.

Kyllä täällä muuten kaipaa suomalaista byrokratiaa, Portugalilaisella tavalla satamaan kirjautuminen kestää 20min ja saman ulos lähdettäessä, voi sitä papereiden valtakuntaa ja passitkin pitää näytää rajavartijalle vaikka EU:ssa ollaan.

Vihdoin merellä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti