lauantai 8. kesäkuuta 2013

Cascais - Porto

5.6.2013

Noni selvishän se paikallinen "aamukin" kymmenen aikaan tuli Sergio laittamaan C80 paikoilleen ja avot kaikki toimi jopa AIS, nyt on helpottunut olo vihdoinkin kaikki kunnossa ja merelle. No ei aikaakaan kun miehistö oli jo köysiä irroittamassa ja oltiin menossa kohti ulokirjautumislaituria, joo täällä tosiaan ei marinaan saa edes mennä sisälle ennen sisään kirjautumista ja samaten ulos tultaessa aina pitää kirjautua ulos marinasta ennen merelle lähtö. Passitkin pitää näyttää.

Sergio ja apumies, todelliset ammattilaiset.

 Odotuslaituri

Satamakonttori

Sataman sisääntulo mereltä

Oltiin tultu noin mailin verran ulos merelle kun yhtäkkiä tajusin etten ollut muistanut maksaa dieseliä joka tankattiin odotuslaiturissa, voi kauhistuksen kauhistus, kohta rannikkotykistö varmaan perässämme. No eikun äkkiä U käännös ja takasin, no mitään suurempaa häslinkiä ei ollut ehtinyt tapahtua kassa tyttöä vaan hiukan hymyilytti. Onneksi! Olis se nyt ollut noloa joutua putkaan Portugalissa tiisseli varkaudesta.

Klo 21:30
Raymarine C80 taas rikki, ei voi olla todellista! Kauan se kestikin tällä kertaa. Tekisi mieli kiroilla! Ai että kyllä on Garminia ikävä! Samalla huomasin ettei laturi lataa, kierrokset pois ja äkkiä tutkimaan mikä nyt oikeen menossa. Lataus ongelma selvisi kohtuu äkkiä, joku oli vahingossa ohi mennessään tönäissyt Yanmarin virta-avainta ja virrat oli pois, no kone tietty kävi edelleen mut lataus ei toimi. Virta avain päälle ja kaikki taas hyvin lataus toimi. Onneksi ei ollut laturi palanut.

Klo 23:45
C80 räpläsin ja kaikki muut toimii mutta virtanappula ei. No sinänsä tämä ei olisi iso ongelma mutta kun näytön taustavalon säätö meneen tämän kautta ja on muuten tosi kirkas keskellä yötä kun ei saa himmennettyä. Toinen ongelma on että tutkaa ei saa päälle ellei virtanappula toimi. No kokeilin harmistuneena sitä perinteistä korjaus menetelmää, lekaa vaan ellei mikään muu auta. Koputin nappulan viereen ja oho sehän lähti toimimaan! Ihmeiden aika ei ole ohi. Ei olis uskonut.

Klo 00:00 
Vahdin vaihto Kari nukkumaan ja Kalevi vahtiin. Komea perävana kun vesi hohtaa fosforisena, mitä lie pikku eläimiä kun hohtaa pimeässä, sukkela huuhdella vessakin kun kiiltomadot valaise pönttöä :)

Klo 03:00
Vahdin vaihto, Kalevi nukkumaan ja Hannu puikkoihin. Yksi kalastusalus oli tulla päälle mutta onneksi huomasi viime tipassa ettei Suomi poikien kanssa kannata ryppyillä!

6.6.2013 Klo 14:00
Saavuttiin Porton satamaan Douro Marine. Mukava vuorokausi ja hienosti pyörii kolmella ukolla ja 3h vahdeilla. Ihan niinkuin oltiin suunniteltukkin. Mukava huomata että homma toimii. Satamassa oli menossa joku Ranskalaisten avomeri kilpureiden etappi. Muuten matka Cascaista Porttoon meni totutulla kaavalla vastatuuleen Yanmarin avustuksella, mikä pieni piskuinen voimanpesä se onkaan.

Mukava "pikku" ristiaallokko kun joen virta, vuorovesi ja tuuli kohtaa

 Valter oli järjestänyt meille luotsin. Kyllä se Valter osaa, todellinen ammattilainen. Ja olipa vielä varannut meille marinasta paikankin valmiiksi.

Aika vehkeitä noi ranskalaisten veneet

Tästä oli Neidistö tykännyt :) Terkkuja tytöille, omille pikku kullannupuille.

Käytiin sit kuntoilemassakin oli siinä mäessä nousua, Hannu ja Kalevi meni kuin aropuput mäkeä ylös en millään meinannut pysyä perässä.


Ehkä 1/4 kiivetty

Illalla Kalevi vielä vaihtoi koneeseen laturin ja vesipumpun hihnat. Kaikki valmista seuraavaan etappiin. Aamulla lähdetään Espanjaan La Corunaan

Lisää dieseliä tankkiin
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti