perjantai 4. heinäkuuta 2014

Gudhjem - Svaneke

3.7.2014

Aamupäivällä purjehdittiin pirteässä tuulessa pelkällä genualla slööriä Svaneke satamaan. Satama on Bornholmin SE nurkassa ja totuttuun paikalliseen tapaan aika pieni ja Heinäkuussä usein täynnä. Oltiin hyvissäajoin liikkeellä ja saatiin kylkipaikka laiturista.

Neidistö lähti pyykkäämään ja kippari pyörällä nexön venetarvikekauppaan etsimään spleissaustyökaluja. Matkaa 10km suuntaansa. Pyöräily oli taas pitkästä aikaa tosi kivaa vaikka matkalla tulikin hiukan vettä. Venetarvikeliikkeessä ei ollut työkaluja mutta paikallisesta verkkojenkorjauspajasta sellaiset löytyi, ukko myi omansa pakistaan, todella ystävällistä väkeä. Muutama vuosi sitten sain ostaa erikoisvahvaa 2 puolista teippiä samasta pajasta. Takaisin matka sujui vauhdikkaasti sivumyötäisessä ja ei aikaakaan kun ensimmäinen spleissi oli tehty Youtube videon avustuksella. Tein vielä toisenkin 10mm dyneemaan ja se oli todella työläs joutui vinssillä oikein vetämään ja silti ei meinannut mennä. Suihku oli täällä mielenkiintoinen, vettä tuli kuin aamukasteella, koita sitten siinä huuhdella saippuat tukasta.

Veden tankkaaminen oli taas totuttuun tapaan mielenkiintoinen projekti, satamassa yksi letku, sellainen tuumainen paloletku, siihen joku ilmastointiteipillä liittänyt puutarhaletkun joka tietysti räjähti irti heti, eikä letkuviritys edes riittänyt lähellekkään venettä. Onneksi on vuosien varrella opittu että veneessä pitää olla minimi 50m omaa letkua ja kassillinen adaptereita ja liittimiä, niillä nytkin selvittiin ja saatiin tankki taas täyteen ja samalla monen muunkin tankit :) Matkaveneilijän pitää olla mekaanikko, sähkömies, putkimies, puuseppä, kokki ja ehkä osata hiukan purjehtia, noilla selviää. Ja 50m vesiletkun lisäksi minimissään 60m sähköjohtoa ja taas kassillinen adaptereita siihenkin. Ja tietty 100kg työkaluja ja muita varaosia ja kemikaaleja.

Huomenna käännytään kotiin päin ja mennään Cristiansöhön...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti