tiistai 1. heinäkuuta 2014

Fårösund - Visby

21.6.2014

Kuinka hienoa olikaan nukkua veneessä joka on paikallaan tukevasti kiinni laiturissa. Aamupalan jälkeen lähdettiin kohti Visbytä, tiedossa oli kryssimistä koko matkalle. Tuuli SW 7-10 m/s, pilvistä. hieno purjehduspäivä, taas. päästiin purjeilla koko matkan Visbyn satamaan asti. Satamassa yllättävän tyhjää, missäköhän Ruotsalaiset on juhannuksena, tyhjää on, koko kaupunki kuin unessa.

Perinteisesti käytiin rundilla sataman fri bilillä ja Euroopan suurimmassa jäätelöbaarissa jätskillä. Susanne kävi mastossa korjaamassa windexin :) Kolme yötä meni kuin siivillä taas Visbyn aina niin viihtyisässä satamassa. Tutustuttiin tosi mukavaan perheeseenkin joka oli naapuriveneellä liikkeellä samaan suuntaa kuin mekin. Jenny sai moottorilla ajokortin kumiveneeseen ja siinä sitten naapurin tytön kanssa mentiin ympäri satamaa :) Satamassa oli enemmän Saksalaisia kuin Ruotsalaisia ja Suomalaisia yhteensä, oli siellä monta Hollantilaistakin...

Kolmannen yön jälkeen oli kipparin pakko päästä taas purjehtimaan. Seuraava satama on Byxelkrok, Ölannin pohjoiskärjessä. Luvassa on hienoa purjehdusta reippaassa sivutuulessa.



Neidistö laidalla

Onnellinen pikkukippari
Yliperänainen mastossa
Saksalaisia ja lisää Saksalaisia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti