sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Vene tuning

Viimekauden jälkeen oli taas iso lista asioita joita halusin muuttaa ja lisätä veneeseen, tässä muutamia juttuja joista sattui olemaan kuvia. Minulle veneen tuunaaminen on iso osa harrastusta. On kiva kun kaikki on juuri niin kuin itse haluaa :)


Ankannokka oli ensimmäisenä listalla, ilman sitä ei veneeseen edes pääse kunnolla ja pitäähän genaakkerillakin olla jatke, vetää paremmin :) Nokan tein 42/2 putkesta ja kiillotuksen tein laikkakoneella ja bilteman kiillotuslaikoilla. Aika homma siinä oli, oli monen näköistä palikkaa... Alla kuvia ensimmäisestä versiosta, saa nähdä pitääkö tehdä ensi talvena uusi :)

Alatukien kiinnityshela on alimman pultin kanssa kiinni.
 
Ulkotilaan halusin uuden kiinteän pöydän mutta kuitenkin se piti saada taitettua pois tieltä kun purjehditaan, pöydän tilasin SVB:stä ja öljysin sen 4 kertaa. Kaikki kiinnikkeet tein itse.


Viime kesänä laitoin 200W tuulimyllyn ja nyt halusin sen kaveriksi myös aurinkopaneelin, liimasin polymeerimassalla 80W paneelin tallin katolle. Liimaus oli helppoa mutta johtojen vetämistä varten piti taas purkaa melkeen koko vene, koko päivän projekti.


Vaihdoin kaikki veneen valaistukset LED valoiksi, muihin löytyi valmiit polttimot mutta Hellan karttavaloon piti sorvata polttimo


Huviakkujen väliset kaapelit vaihdoin 35mm2 alukupariin, kevyt ja hyvä sähkönjohtavuus.


Ehkä turhake, mutta halusin autopilotille kaukosäätimen ja samalla näen ruudusta kaikki mittaridatat


Genaakkerin halssikulman säätö on jo pidemmän aikaa ollut mielessä, nyt keksin sille mielestäni ihan kelvollisen ratkaisun... Lisäksi tulee vielä berberit mutta niistä puuttuu vielä pari lukkoa.


SSB radiota varten tehtiin takastaagista erikoinen antenni, laitettiin ylös eristeet molempiin staageihin ja oikosulkulenkki niin että antennina on nyt yksi pitkä lanka joka käy ylhäällä kääntymässä, erikoinen viritys mutta tuntuu toimivan. Lisäksi on lukematon määrä muitakin tuninkeja mutta niistä ei nyt ollut kuvia...

2 kommenttia:

 1. Hei,
  ankannokkasi näyttää toimivalta. Ei sinulla olisi antaa mittoja? Tuliko käytännössä muutettavaa vai onko hyvä näin?
  T. JJV

  VastaaPoista
 2. Hei,

  Samanlaista mietintä täällä. Oma vene (Sun Odyssey 37) tarvitsee myös nokan. Mainitsit että ehkä rakennat itsellesi parempi versio, onko siinä tapauksessa vanha myytävänä?

  t. Patricia Kjällman
  s/y Senilix
  kjallman (at) gmail piste com

  VastaaPoista