lauantai 28. maaliskuuta 2015

Loppukausi 2014

Niin siinä sitten kävi tänäkin vuonna että blogin pito jäi loppukaudesta... No säästyipä kuvia ja juttuja tänne keväälle.Syksyllä tehtiin vielä monta hienoa reissua ja saatiinpa vihdoin uusi laivakoirakin pois nukkuneen Eetu koiran tilalle. Vene otettiin vedestä Marraskuun alussa ja odottaa nyt innokkaana uusia seikkailuja Salossa. Vene nyt vahattu ja pohja maalattu ja odottaa vain sopivaa ajankohtaa laskulle joka nyt ihan ilmoista kiinni. Kova tavoite olisi pääsiäisenä päästä perinteiselle kevään Utö reissulle, saa katsoa...

Tutka-ajoa sumussa. Otin muutaman kuvan tutkakurssin koulutusmateriaalia varten. Mielestäni paras ja turvallisin tapa ajaa tutkalla on pitää kartta ja tutkakuva vierekkäin ja molemman synkattuna samaan mittakaavaan. Tutkan overlay toiminnolla on aina riski että joku pieni tärkeä kaiku jää kartan aineiston "jalkoihin" ja näin huomaamatta. Voisin joskus tehdä tutkasta vaikka ihan oman artikkelin... Ja pieni mainos: Tervetuloa Salon Navigaatioseuran tutkakursseille, kurssin käsittää 2 päivän teoria koulutuksen ja 1 päivän käytännön harjoittelun oikealla veneellä oikealla merellä, ei missään simulaattorissa, ja tarvittaessa vaikka oppilaan omalla veneellä ja omalla tutkalla.
September open tapahtuman näytökset olivan vaikuttavia. Hieno syys tapahtuma Taalintehtaalla
Samassa yhteydessä järjestetään perinteinen Bruksrundan purjehduskilpailu johon lupautusin jo tänä vuonna osallistumaan.
Perinteinen SNS:n syys eskaaderi. Aamulla olin jo tunnetusti aika malttamaton ja mieli teki jo kovasti purjehtimaan mutta kanssa veneilijät taisivat arvostaa enemmän nukkumista kun laiturilla oli kovin hiljaista.
No vihdoin päästiin purjehtimaan ja ihan kivassa tuulessa slööriä kohti Bränskäriä jossa meillä oli sauna ja ruokailu varattuna. Hieno purjehdus, myrskyluodon maija soi ulkokaiuttimissa ripiitillä ja kova tavoite oli saada ennen meitä lähtenyt moottorivene kiinni. Melkein onnistuttiinkin lopullinen saapumis ero oli kovin pieni, ei oltu kuin muutama sata metriä enää jäljessä. Heh pakko lisätä perinteinen jossittelu: Jos matka olisi ollut pidempi oltais kyllä menty ohi :)
Uusi laivakoira, Jade kennel nimeltään Pieni Merenneito :) Jade on Jack Russelin terrieri ja meille saapuessaan 1,4v vanha. Aivan ihastuttava pikkuneiti jolta ei virta lopu :)
Matkalla kohti Utteria
Laivakoira Jade, voiko tuohon olla ihastumatta?
Keula kohisten kohti uusia seikkailuja. Matkalla kohti syksyn Utön kierrosta. Ilma oli jo kolea, perinteinen lokakuun loppu. Mutta aurinko paistoi ja hyvä purjehdustuuli.
Aurinko alkoi jo laskeutumaan kun oltiin Jurmon selällä, perillä Uttössä oltiin taas pimeässä n. klo 22. Utön satamaan on helppo tulla pimeässäkin ja suojaisuutensa takia erinomainen suojasatama. Joskus keskellä yötä on tultu itämereltäkin takaisin Utöön suojaan kun keli ollutkin arviotua kovempaa. Utöössä jotenkin sielu lepää.
Jade rötvää :) Sittemin Jade on saanut lempinimen "Joogakoira"
Ei ollut laiturissa ahdasta enää lokakuun lopussa.
Utöön majakka hiukan eri näkökulmasta
Vanha armeijan kasarmin sauna jota saa vuokrata tunti kerrallaan. Ei ehkä mikään idyllinen saaristo sauna mutta näin syksyn kylmillä oli kyllä hieno käydä saunassa.
Rauhallista oli...
Aamulla auringon noustessa taas keula kotia kohti
Mukavassa tuulessa kryssittiin takaisin Taalintehtaalle.
Kaikki hauska loppuu aikanaan ja näin marraskuun alussa nostettiin Adriana vedestä, muut sataman veneet olivat jo olleetkin hyvän aikaa maissa, taitavat muut olla minua fiksumpia?
Siinä Adrianan koti seuraavat kuukaudet, vieressä puutavara kasa josta olis tarkoitus rakentaa pressuhalli. Menin ukoille telakalla sanomaan että halli on vesikatossa yhdessä päivässä, ei uskoneet :) No teen toisen artikkelin siitä hallista ja pukista.... Sen verran voin kyllä paljastaa että hallissa oli pressut päällä illalla kun aamulla aloitettiin sen tekoa...
Blogin pito jatkuu nyt taas säännöllisesti, kuullaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti